Založ si blog

Drsná štruktúra
Najjednoduchší spôsob, ako rozpoznať poškodené vlasy, je zdvihnúť vlasy a prejsť si cez ne prstami. Ak končeky vytŕčajú a sú na pocit drsné, vaše vlasy sú zrejme poškodené.

Matnosť vlasov
Poškodeným vlasom chýba ligot a lesk. Individuálne vlasy sa prestanú lesknúť, keď sa poškodia kutikuly epidermy. V niektorých prípadoch je možné, že sa nebudú lesknúť ani po hĺbkovej liečbe.

Rozpolené končeky
Zoberte si pramienok vašich vlasov a potečte ním. Všimnite si vyčnievajúce končeky vlasov. As sú končeky rozpolené, vaše vlasy sú poškodené a je na čase, aby ste sa ostrihali.

Nedostatok hydratácie
Aj keď suché vlasy nie sú vždy poškodené, poškodené vlasy sú suché. Pokiaľ máte pocit, že vaše vlasy nie sú hydratované, nech skúšate čokoľvek, je to náznakom toho, že poškodené kutikuly nie sú schopné udržať vlhkosť.

 

Rady ku starostlivosti o poškodené vlasy

Vyvarujte sa horúcim prístrojom
Čo najskôr, ako si všimnete poškodenie, je čas zahodiť svoje horúce stylingové nástroje (alebo ich aspoň odložiť mimo dosah). Teplo nie je ničím pozitívnym pre zoslabnuté vlasy.

Oslobodenie vašich vlasov od sálavého tepla je do istej miery významný krok v ozdravovaní. Umožnite vlasom uschnúť prirodzene a vyskúšajte účesy, ktoré si viete urobiť aj bez tepla. Ak ich už musíte použiť, napríklad fén, používajte ich na čo najnižších možných teplotách, alebo bez ohrevu.

Povedzte “nie” farbám a chemikáliám
Ako sme si už povedali, chemikálie sú najhorším nepriateľom vašich vlasov. Farbenie, odfarbovanie, alebo dokonca robenie si trvalej, na poškodených vlasoch, len rozšíri a prehĺbi krízu do bodu bez návratu. Preto vynechajte chemické zákroky na vlasoch, až kým sa neozdravia. Posilňujúce liečby v niektorých salónoch tiež zahŕňajú chemikálie. Preto je dôležité sa od nich držať čo najďalej a zvoliť si prírodnú liečbu.

Používajte šampóny a kondicionéry bez síranov
Pri šampónoch a kondicionéroch je tiež dôležité zvoliť si prírodné produkty, ktoré sú bez agresívnych chemikálií, ako sírany, konkrétnejšie laurylsulfát sódny. Nahraďte ich prírodnými ingredienciami, ako sú oleje, či hĺbkovo hydratujúce masky, ktoré si viete pripraviť aj doma.

Aj keď prípravky s chemikáliami čistia vaše vlasy skutočne dobre, tiež ich vysušujú a narúšajú ich integritu a štruktúru. Ak sa ich zbavíte, zmenšíte množstvo nahromadených chemikálií, čím znížite riziku ďalšieho poškodenia vlasov.

Teraz, keď už viete, ako sa starať o poškodené vlasy, na čo ešte čakáte?

Ako pomáha vitamín E rastu vlasov?

15.01.2019

Vypadávanie vlasov je problém, ktorý je nám mnohým známy. Strata kúskov vlasov je problém, s ktorým sa z času na čas stretáva väčšina ľudí. V niektorých prípadoch, však strata vlasov môže byť trvalá. Stretnutia ľudí, ktorí nostalgicky spomínajú na svoje nádherné a plné vlasy, ktoré časom zredli, sú celkom bežné. Faktom však zostáva, že ak sa nestaráte [...]

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3612x
Priemerná čítanosť článkov: 1806x

Autor blogu

Kategórie

Archív