Založ si blog

Ako pomáha vitamín E rastu vlasov?

Vypadávanie vlasov je problém, ktorý je nám mnohým známy. Strata kúskov vlasov je problém, s ktorým sa z času na čas stretáva väčšina ľudí. V niektorých prípadoch, však strata vlasov môže byť trvalá. Stretnutia ľudí, ktorí nostalgicky spomínajú na svoje nádherné a plné vlasy, ktoré časom zredli, sú celkom bežné. Faktom však zostáva, že ak sa nestaráte o svoje vlasy, svojim vlasom budete ukradnutí.

 

Držať tento problém s vlasmi na uzde nie je ľahké. Aj napriek množstvu liekov, ktoré tvrdia, že váš problém vyriešia, je len pár, ktoré skutočne dokazujú výsledky. Vitamín E je jednou z týchto látok. Je považovaný za najlepšie liečivo, vďaka svojim antioxidačným vlastnostiam. To znemená, že je štítom proti mikróbom, ktoré škodia vašej pokožke a vlasovým bunkám.

 

Chemické meno pre vitamín E je alfa-tokoferol. Je to mastný rozpustný vitamín s množstvom výhod v oblastí zdravia a krásy, ako napríklad znižuje kučeravosť, suchosť alebo fádnosť vlasov a navracia im žiarivý lesk. Oleje a doplnky s vitamínom E v poslednej dobe získavali veľkú popularitu, práve ako produkty v starostlivosti o vlasy. Skôr než sa však do toho dostaneme, viete, čo je na vitamíne E také dobré pre vaše vlasy? Pozrime sa na to!

Výhody vitamínu E pre rast vlasov

  1. Antioxidačné pôsobenie
    Vitamín E je známy svojimi štedrými antioxidačnými účinkami, ktoré neutralizujú mikróby, ktoré poškodzujú vašu lebku a vlasy. Tým sú vlasy menej poškodené a menej náklonné kučeraveniu, poleniu alebo lámaniu.
  2. Hydratuje vlasy

Vitamín E má významné upokojujúce vlastnosti. To znamená, že zadržiava vlhkosť vo vlasoch, čím ich hydratuje. Pravidelným používaním, vitamín E bojuje so suchými vlasmi, čím ich posilňuje, zjemňuje a rozžiaruje.

 

Nedostatok tohto vitamínu môže byť zlý pre zdravie vašich vlasov. Dobrou správou však je, že je bežne dostupný v mnohých potravinách, takže je jednoducho implementovateľný do vášho jedálnička.

 

Nasleduje niekoľko spôsobov, ako využiť vlastnosti vitamínu E pri raste vlasov.

 

Ako použiť vitamín E na rast vlasov

  1. Šampón s vitamínom E

Veľa šampónov je špeciálne pripravených tak, aby ponúkli extra vitamín E na živenie vašich vlasov. Pri výbere šampónu sa snažte vybrať si taký, ktorý neobsahuje sulfáty ani parabény. Tieto šampóny sú jemnejšie ku vašim vlasom a nemajú dopad na mazivá vo vašej lebke a vo vašich vlasoch. Je však dôležité pamätať, že šampón samotný nie je dostatočný riešením na rast vlasov. Treba do tejto starostlivosti zahŕňať aj pravidelné olejovanie a používanie vlasových masiek, bohatých na vitamín E. Navyše, nič z toho nebude mať účinok bez zdravého a vyrovnaného stravovania.

  1. Vlasové masky s vitamínom E

Pre zdravšie a bezproblémovejšie vlasy, musíte ich rozmaznávať. Najlepší spôsob je ísť od korienkov a pomasírovať ich kvalitnou vlasovou maskou. Koniec koncou, zdravá lebka znamená zdravé vlasy.

 

Prečo to funguje?

Avokádo je bohaté na vitamín E, ktorý hydratuje vlasy a pomáha pri liečení poškodených vlasov. Olivový olej zas účinkuje ukľudňujúco. Kombinácia týchto troch ingrediencií, dokáže pretransformovať drsné, suché a kučeravé vlasy, na hebké, jemné a zdravé vrkoče.

 

Vedľajšie účinky vitamínu E

Pri užívaní vitamínu E je nutné dávať si pozor na dávkovanie, koncentráciu a možné alergické reakcie. Pri ktoromkoľvek z týchto symptómov, vyhľadajte lekársku pomoc. Niektoré s možných rizík, s ktorými treba rátať sú:

 

  • Svrbivá a mastná lebka
  • Vypadávanie vlasov
  • Bolesť hlavy a závraty
  • Červené fľaky na koži
  • Nevoľnosť alebo hnačka
  • Nevyvážené vylučovanie hormónov štítnej žľazy.

Vypadávanie vlasov je celkom isto frustrujúce. S tou správnou liečbou, sa však dá rýchlo liečiť. Ak vás vypadávanie vlasov trápi, zavedenie vitamínu E do vášho súčasného režimu starostlivosti o vaše vlasy je pre vás tým pravým riešením.

19.01.2019

Drsná štruktúra Najjednoduchší spôsob, ako rozpoznať poškodené vlasy, je zdvihnúť vlasy a prejsť si cez ne prstami. Ak končeky vytŕčajú a sú na pocit drsné, vaše vlasy sú zrejme poškodené. Matnosť vlasov Poškodeným vlasom chýba ligot a lesk. Individuálne vlasy sa prestanú lesknúť, keď sa poškodia kutikuly epidermy. V niektorých prípadoch je možné, že sa [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3594x
Priemerná čítanosť článkov: 1797x

Autor blogu

Kategórie

Archív